Eksplozija u berlinu

Goji creamGoji cream Efikasna prirodna krema protiv bora protiv znakova starenja

Naziv eksplozije je brzo razdvajanje značajnih količina energije. Ovaj događaj izaziva mnoge rizike. Eksplozije su najčešće praćene naglim porastom temperature i pritiska, emisijom zračenja (npr. U obliku munje ili svjetlosnog pulsa nuklearne eksplozije ili akustičkim valovima (obično zvučna igra ili poseban udarac snimka. Ne bez početka ovaj nekontrolisani fenomen ispunjava ljude strahom.

Koje su površine potencijalno eksplozivne? Najčešće su površine na kojima atmosfera u slučaju potencijalne opasnosti može biti eksplozivna. Kao eksplozivna atmosfera javlja se posebna mješavina zapaljivih tvari koje nastaju u situaciji plinova, para ili magle, tj. Smjesa sa zrakom u atmosferskim uvjetima u kojima se javljaju previsoke temperature. Važno je znati da u sferama samo iskre ili električni luk mogu izazvati eksploziju.

Najviše eksplozivne atmosfere su m.im. hemijske fabrike, rafinerije, benzinske pumpe, elektrane, fabrike boja, prodavnice boja, benzinske stanice, kao i vozila, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, aerodrome, mlinove za žitarice ili brodogradilišta. Paljenje na gore navedenim mjestima dovelo bi do eksplozija, čiji bi efekti bili ogromni. Svakako bi izazvali ogromne materijalne gubitke i ugrozili dobar život.

Da bi se spriječila spomenuta oštećenja, ne treba potpuno potcjenjivati ​​preventivno djelovanje, što je vrijedno zaštite od eksplozije. Posebni zakoni, informacije i standardi napravljeni su u mnogim zemljama, čiji je projekt da smanji rizik od eksplozije i eliminiše potencijalne štete. U područjima sa potencijalno eksplozivnom atmosferom, treba instalirati sistem koji će omogućiti sigurnost njihovih zaposlenika.