Odgajajuci djecu

Anemija, poznata i kao anemija, je stanje pri kojem teče da bi smanjili broj crvenih krvnih zrnaca. U tijelu mlade osobe postoje različiti uzroci anemije: može ih se dobiti gubitkom krvi, oslabljenom proizvodnjom eritrocita ili kretanjem sa smanjenim životom eritrocita. Unatoč svemu, oštećenje je češće kod trudnica - pogađa oko 40% trudnica. Ali za ljude usput, definicija anemije izgleda malo drugačije. Tokom trudnoće, volumen prirode se također povećava u njegovom razrjeđivanju što smanjuje broj crvenih krvnih zrnaca, a zatim je anemija prilično jednostavna. U trudnoći vas obavještavamo o nastanku anemije kada se pridržava smanjenja hemoglobina ispod 10 g / dl ili hematokrita ispod 30%.

Ne poboljšava činjenicu da veliki nedostatak crvenih krvnih zrnaca u sistemu buduće majke može dovesti do poremećaja razvoja fetusa i hipoksije. Tijekom glavnog razdoblja trudnoće, to može rezultirati poremećajima implantacije embriona, pa čak i pobačajem. U suprotnom tromjesečju može dovesti do urođenih mana, a u trećem prijevremenog porođaja.

https://ecuproduct.com Goji creamGoji cream Najbolji proizvod za negu kože sa bore

Čimbenici koji favorizuju pojavu anemije u trudnice su prije svega konzumiranje alkohola i pušenje. Ostali uključuju više trudnoće, nedostatak zdrave prehrane i prehrambene cijene u prehrani, za kojima se potražnja prilično brzo povećava u vrijeme trudnoće. Liječenje anemije ovisi o njenoj težini i uzroku. Lagana anemija, koja je bila faktor nedostatka željeza, i dalje se liječi oralnim agensima koji povećavaju njegov broj. Intravenski suplementacija nedostatka željeza je također vrlo rijetka, pa je doduše jeftinija nego kod uspješnosti uzimanja dodataka prehrani. Postoje slučajevi kada će se ukazati i transfuzija krvi - što se događa naročito u položajima s jakim krvarenjima, na primjer tijekom navale placente.

Anemija je bolest prilično lako prepoznatljiva, njene riječi su:

umor,slabost,glavoboljeproblemi sa slavom i koncentracijom,vrtoglavica

Ako primijetite neki od gore navedenih faktora pored sebe kada zatrudnite, svakako se obratite liječniku, jer ne liječena anemija može nanijeti ozbiljnu štetu plodu ili čak smrt.